Man starter som lille


Lige siden jeg var dreng, vidste jeg, at jeg ville være tryllekunstner. Som 10-årig lånte jeg en tryllebog på biblioteket og i løbet mine ungdomsår dyrkede jeg trylleriet og fremførte alle magiens klassiske numre.

Reklamens magt


Som 15-årig lavede jeg mit første publicity-stunt, hvor jeg forudsagde forsiden på Ugeavisen i Odense 14 dage før avisen udkom. Herefter fulgte andre PR-numre såsom ”Den svævende Dame”, ”Den oversavede dame” og “Blindkørsel” i bil med bind for øjnene gennem tæt trafik. Numrene skabte flot omtale i pressen og satte godt gang i karrieren.

Verdensturné


Som 20-årig tog jeg på en étårig turné rundt i verden med showgruppen “Up With People”. Turen bragte mig vidt omkring i USA, Europa og Mellemøsten. På turen optrådte jeg sammen med over 100 andre unge performere fra andre lande med sang, musik og trylleri i mere end 100 live shows og på tv.

Inspiration fra de største


Senere tog jeg selv til Las Vegas for at opleve verdens største trylleshows – bl.a. Siegfried & Roys show “Beyond Belief” med hvide tigre og elefanter. På billedet hilser jeg på Siegfried – Roy var ude at fodre tigrene.

I dag tager jeg stadigvæk på studierejser, bl.a. til Hollywood, Las Vegas, New York og London, for at deltage i tryllekongresser og opleve trylleshows. På rejserne får jeg nye og friske ideer til mit trylleri, så jeg altid er klar med helt nye numre i ærmet.

15 år med eget sceneshow


Inspireret af min første tur til Las Vegas tilrettelagde og producerede jeg hvert efterår 15 år i træk mit eget sceneshow ”it’s magic! Vegas må vente … på Brandts Klædefabrik i min hjemby Odense.

Det flot iscenesatte show blev til i samarbejde med tryllekolleger, skuespillere, instruktører, koreografer, lyd- og lysfolk, sanglærere, komikere m.fl. Showet gav publikum mulighed for at opleve en masse trylleri samt stifte bekendtskab med en masse magiske og musikalske gæster. Samtidig gav det mig muligheden for at udvikle og opbygge et repertoire samt forbedre min optræden og udvikle min personlige stil.

International magisk underholdning


I min reklame beskriver jeg mig selv som ”international tryllekunstner fra Fyn”, da jeg altid forsøger at leve op til et internationalt underholdningsformat. I min magiske verden betyder det først og fremmest klar tale, klare jokes, god situationskomik, velindstuderede tryllenumre og veltilrettelagte, humoristiske og veloplagte præsentationer, som alle kan følge med i.

Hver gang jeg optræder, er det mit mål at skabe den særlige internationale stemning, som løfter hele showet. En vigtig ingrediens i denne stemning er den kontakt, jeg skaber til publikum, så de hygger sig og føler sig trygge i mit selskab. Med en direkte og ægte dialog med publikum tilstræber jeg at gøre hvert eneste show levende, morsomt og uforudsigeligt.

I dag studerer jeg fortsat skuespilkunst og teaterteknikker samt andre performere for at forbedre den uhåndgribelige internationale charme, der tryllebinder publikum.

Personligt soloshow


I efteråret 2012 indlogerede jeg mig i suiten på First Hotel Grand, Odense, hvor jeg for første gang præsenterede mit soloshow ”MAGIENS MESTER – en ”svindlers” bekendelser …”. I den eksklusive suite bød jeg 20 publikummere af gangen indenfor til en morsom og magisk aften med elegante tryllerier og foruroligende eksempler på tankekontrol og tankelæsning.

I showet fortæller jeg også min personlige historie om, hvordan jeg blev tryllekunstner, beretter om mit liv som tryllekunstner og fortæller om mine mest magiske oplevelser. Aldrig før har publikum haft muligheden for at komme så tæt på en rigtig tryllekunstner.

Teatertryllerier


Jeg elsker at spille teater og har haft fornøjelsen at spille både større og mindre roller i Nyborg Voldspils opførelse af ”South Pacific” i 2004, ”Cabaret” i 2007 og ”The Producers” i 2011, Nordfynsspillenes opførelse af ”My Fair Lady” i 2008, ”Ronja Røverdatter” i 2009, ”Klokkeren fra Notre Dame” i 2010, “EVITA” i 2017 og “CATS” i 2019. Desuden har jeg medvirket i forestillingen ”Suppeteater” på Odense Teater.

Min magiske knowhow og min forståelse for teater har givet mig job som magisk konsulent på flere teaterproduktioner. På Odense Teater har jeg været tryllekonsulent på forestillingerne ”Merlin”, ”Busters Verden”, ”Kender du Svimmel?”, ”Kirsebærhaven” og ”Julie”. Desuden har jeg været konsulent på “Fakiren fra Bilbao” på Folketeatret og på Gert Fredholms film ”At klappe med en hånd”.

Udover at tilrettelægge tryllerierne instruerer jeg også skuespillerne i at fremføre magien. Således har jeg lært skuespillerne Preben Kristensen, Jesper Langberg, Peter Gantzler, Joachim Knop m.fl. at trylle.

Trylleri på det store lærred


I Gert Fredholms film ”At Klappe Med een Hånd” med Jens Okking og Peter Gantzler i hovedrollerne medvirker jeg i rollen som tryllende og syngende cirkusdirektør. Filmen havde premiere i 2001 og blev belønnet med to Bodil-priser.

Magisk model


Som tryllekunstner har jeg flere gange haft fornøjelsen at optræde som fotomodel – bl.a. i en 5-siders modereportage i magasinet “Tidens Kvinder”.

Temaet i reportagen var “Trylleri med den lille sorte” og viste en kvindelig model i forskellige sorte kjoler i magisk samspil med en tryllekunstner.

Musikalsk magi


Musik er en af mine andre store lidenskaber. I 10 år var jeg aktiv sanger i Syddansk Universitets Kammerkor og deltog i korets koncertturneer i Danmark, Frankrig, Argentina og Spanien.

Som pianist optræder jeg af og til som hyggepianist i forbindelse med en trylleoptræden. Forestil jer selskabets overraskelse, når pianisten pludselig viser sig at være tryllekunstner.

Kritisk kunstner


I min egenskab af tryllekunstner skrev jeg en kronik til Politiken med titlen ”Åndernes (af)magt”. Kronikken fortæller detaljeret om de teknikker, de såkaldte medier anvender for at skabe en illusion af kontakt til afdøde familiemedlemmer og tager klart afstand fra samme.

Lærer på Trylleakademiet


Jeg er uddannet folkeskolelærer fra Odense Seminarium med linjefagene dansk og musik. Mit pædagogiske speciale omhandlede ”Det musiske Menneske”.

I 2011 stiftede jeg TrylleAkademiet, hvor jeg nu underviser alle interesserede i trylleri. Undervisningen foregår via lær-at-trylle-DVDer, workshops og personlig undervisning.