Musik er en af de ting, der er ren magi for mig. Intet kan som musik fremkalde stemninger og følelser på et kort øjeblik.

En af mine favoritkomponister er Andrew Lloyd Webber.

I går aftes så jeg hans nyeste musical “Love Never Dies” på Det Ny Teater i København. “Love Never Dies” er fortsættelsen af hans enorme succes “The Phantom Of The Opera“.

Opsætningen på Det Ny Teater er helt fantastisk. Musikken i sig selv er utrolig, men læg hertil en fantastisk scenografi, flotte og fantasifulde kostumer, dygtige musikere og virkelig velsyngende sangere og skuespillere. Når alle disse dele samles opstår en endnu højere form for magi.

Min fascination af Andrew Lloyd Webbers (ALW) musik begyndte som 15-årig, da jeg hørte musicalen ”Tell Me On A Sunday”. Musicalen er en one-woman-musical og handler om en ung engelsk piges oplevelser med kærligheden i USA og blev først sunget af sangerinden Marti Webb. Det mest fantastiske ved musicalen er det universelle og helt særegne tonesprog, der beskriver pigens følelser – naturligvis godt hjulpet på vej af en dygtig sangerinde. Det største hit fra denne musical er ”Take That Look Off Your Face”.

Da jeg kom på gymnasiet fik jeg en musiklærer, der også var vild med ALW og hans kompositioner. Musiklæreren stod i spidsen for en årlig sceneopsætning på skolen og det år, jeg startede, opførte de ALW’s musical ”Evita”. Næste år blev den musikfaglige gren oprettet som forsøg på skolen og det var en ren gave for mig. Det gav mig en enestående mulighed for at studere musik de næste to år og være med til de årlige sceneopførelser. Det første år var jeg således med til opførelsen af ”Tell Me On A Sunday”, hvor jeg spillede mundharmonika på nummeret “Capped Teeth And Caesar Salad”. Det var virkelig en fornøjelse at være med til at opføre musicalen, som jeg allerede havde et dybt kendskab til.

Senere har jeg naturligvis i lighed med resten af verden fulgt ALW utrolige musikalske produktion. Desuden har jeg studeret hans virke ved at læse om hans liv, læst interviews m.v. Kort fortalt legede ALW som barn med dukketeater sammen med sin bror Julian. Julian styrede figurerne og ALW akkompagnerede handlingen på klaver med selvkomponeret musik. Et enkelt af de numre, han komponerede som barn, har han siden brugt som voksen i en af sine musicals.

Musicalmesteren Andrew Lloyd Webber.

ALW’s far var organist og musiklærer ved Westminster School i London. Han ønskede ikke, at ALW skulle have en traditionel musikuddannelse, da det efter hans mening ville ødelægge hans personlige tonesprog. ALW’s klassiske musikbaggrund fornægter sig dog ikke i hans musik – bl.a. var han den første til at lave gennemkomponerede musicals hvor alt, også dialogen, synges i lighed med opera. I hans værker kan også høres klassisk inspiration fra Puccini m.fl.

Det interessante er at han til stadighed følger sin musikalske passion og i virkeligheden gør det, som han har gjort siden han var barn. I dag arbejder han blot på et rigtigt teater med rigtige skuespillere og sangere, et stort orkester og med et stort produktionsapparat i form af instruktører, scenografer m.v.

Men alt udspringer af hans kærlighed til musik og lysten til at fortælle historier og røre publikums følelser.

:)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.