Så er jeg hjemvendt fra Verdensmesterskaberne i trylleri i Blackpool, England. I løbet af den uge, kongressen varede, har jeg oplevet en del trylleri i verdensklasse og desværre også en del trylleri helt uden klasse. En par lande havde valgt at godkende trylleakter til konkurrencen, hvor hverken tryllekunstneren eller trylleriet var af særlig høj kvalitet. Så for at opleve alt det gode trylleri, måtte vi sidde igennem en masse dårligt.

Desværre var det på samme måde med de officielle ”gallashows” – enkelte virkelig gode akter blandet op med alt for mange dårlige incl. en engelsk ”komisk” duo, der fungerede som konferencier og fik alt for megen scenetid. En del af kongresdeltagerne, incl. mig selv, valgte da også at udvandre fra et par af showene p.g.a. den ringe standard. Kongressen har siden fået larmende kritik af faglige røster i hele verden.

GRAND PRIX vinderne 2012: Yu Ho-Jin fra Korea (scenetrylleri) og Yann Frisch fra Frankrig (close-up trylleri).

Korea blev den helt store topscorer i konkurrencerne og tog 8 priser med hjem. Johan Ståhl fra Sverige tog en delt 2. pris i Parlour Magic. Ud over priserne i de enkelte kategorier (scenetrylleri, komisk trylleri, mentalmagi, korttrylleri, parlour magi m.fl.) uddeles der en GRAND PRIX til deltageren med flest point i scene- og close-up trylleri. Vinderne her blev Yu Ho-Jin fra Korea (scenetrylleri) og Yann Frisch fra Frankrig (close-up trylleri).

Foruden konkurrencerne bød ugen på flere seminarier med dygtige tryllekunstnere fra bl.a. USA, England, Tyskland, Frankrig og Japan. Så jeg fik lært et par nye numre, som jeg glæder mig til at få indøvet og sat på repertoiret. Desuden var der tid til en masse tryllesnak og hyggelige middage med danske og udenlandske kollegaer. Så alt i alt en hyggelig og lærerig uge i trylleriets tegn trods den åbenlyse mangel på talent i dele af konkurrencen og i dele af det officielle underholdningsprogram.

Næste verdensmesterskab bliver afholdt i 2015 i Italien.

:)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.