Som tryllekunstner er det vigtigt at følge med i hvordan andre tryllekunstnere præsenterer deres trylleri ved offentlige shows. Så kommer jeg til showet som ”almindelig” publikummer og prøver at opleve magien på samme måde som de øvrige publikummere. Det er vigtigt at se og danne sig et indtryk af hvordan trylleri fungerer ude i det ”virkelige liv”.

Sidste weekend var jeg således en tur i Stockholm sammen med min kollega og gode ven Michael Deutsch. I Stockholm skulle vi besøge Magic Bar, som er en restaurant med trylleri som tema og hvor der om aftenen er optræden af flere tryllekunstnere. Desuden skulle vi se et show med de to svenske tryllekunstnere Brynolf & Ljung.

Magic Bar, Stockholm.

Magic Bar er en flot indrettet restaurant med gamle trylleplakater, fotos af tryllekunstnere og høje hatte på væggene. Tapetet er guldfarvet og gardinerne er bourdeux-farvet, så det hele virker meget eksklusivt. Forrest i lokalet er en lille forhøjet scene, hvor aftenens tryllekunstnere optræder efter middagen. Under middagen går der som regel en tryllekunstner rundt og laver close-up tryllerier ved de enkelte borde. Bagest er der to mindre lokaler – et lille rum til trylleseminarer og close-up shows samt et større rum indrettet med sofaer og lænestole.

Wayne Houchin på Magic Bar.

Svensk Magisk Cirkel bruger lokalerne til nogle af deres møder. Den lørdag, vi besøgte Magic Bar, var der seminar med amerikaneren Wayne Houchin, som var nået til Stockholm på sin Skandinavien-turné. Så det blev et hyggeligt gensyn med den meget dygtige og charmerende amerikaner, som jeg jo fornyligt havde oplevet i Danmark.

Ud over at lave seminar for de svenske tryllere optrådte Wayne også om aftenen for gæsterne i Magic Bar. Så her fik jeg lejligheden til at se Wayne i aktion, når han lavede sine bizarre tryllerier for et publikum. Det var virkelig en god oplevelse – han er charmerende på scenen, en dygtig tryllekunstner og en dygtig showmand.

Efter seminaret med Wayne Houchin om eftermiddagen forlod vi Magic Bar og tog ud til Södra Teatern for at opleve et show med tryllekunstnerne Brynolf & Ljung.

Brynolf & Ljung har vundet 2. prisen i  Komisk Trylleri ved verdensmesterskaberne i trylleri i 2009. De har også deltaget i tv-programmet ”Talent” på svensk tv samt i ”Britain’s Got Talent 2012” og Penn & Teller’s program ”Fool Us” i 2011, hvor de vandt en gæsteoptræden på Penn & Teller’s show i Las Vegas. Tidligere har vi således kun set dem lave præsentationer af under 10 minutters varighed, så det var med store forventninger at vi nu skulle opleve et 90 minutters show med dem.

Publikum var et familiepublikum med en god blanding af børn og voksne. Brynolf & Ljung startede showet med deres præsentation fra verdensmesterskaberne og ”Talent”. Så naturligvis var vi spændte på hvad der så ville komme. Desværre blev vi meget skuffede over det øvrige program, der bl.a. bød på klassiske tricks som ringene, der sættes sammen og skilles ad, flaske og glas, der bytter plads samt lange sekvenser, hvor der blev talt en del. Den eneste større illusion, de lavede, var en vandillusion, hvor den ene forsvandt og dukkede op blandt publikum.

Brynolf & Ljung er dygtige tryllekunstnere, rigtig gode på scenen og gode i deres sammenspil, men vi havde forventet en flottere iscenesættelse af showet. Showet manglede lidt mere variation i scenografi og lyssætning – her var det stort set samme scenebillede gennem hele showet. Så det var ikke et show i verdensklasse, vi så, men et hyggeligt forsamlingshusshow for hele familien, som nok blev mest værdsat af de svenske tilskuere, der kendte Brynolf & Ljung fra tv.

Tilbage på Magic Bar så vi Wayne Houchin og den svenske tryllekunstner Jimmy Carlsson optræde, hvorefter vi hyggede med de svenske tryllekunstnere, der var på baren denne aften, til lidt ud på natten.

En hyggelig tur til Stockholm for at opleve magien.

:)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.