Enhver optræden er en kompleks størrelse, der er sammensat af flere forskellige dele. Når alle delene smelter sammen, skabes et indtryk, der er større end alle de enkelte dele tilsammen.

En optræden som tryllekunstner består bl.a. af den rent tekniske del – dvs. hvordan trickene virker, og den psykologiske del – dvs. hvordan trickene fremføres, så publikum oplever det som trylleri og ikke bare som tricks. En tredje bestanddel er tryllekunstnerens personlige fremtræden – herunder kropssprog, tale og kommunikation med publikum. En fjerde bestanddel er valg af tricks, og en femte bestanddel er indholdet af den kommunikation, kunstneren har med tilskuerne. Alle bestanddelene kan man definere og træne hver for sig for siden at bringe dem sammen i en magisk optræden.

536933_539861526046840_1413134093_n

Mit ønske har altid været at give publikum en både morsom og magisk oplevelse. Således er der en stor del af stand-up comedy-elementer i min kommunikation med publikum. De sidste par år har jeg derfor dyrket den rene stand-up genre – dvs. ren tale uden brug af rekvisitter og andre hjælpemidler, for at træne denne bestanddel isoleret.

Ideen har været at træne at være sjov uden at trylle. Derfor har jeg trænet min ”comedy-muskel” ved at optræde ved utallige Open Mic-arrangementer.

I torsdags deltog jeg i den indledende runde i DM i stand-up comedy i Ringsted. Her vandt jeg prisen for ”Dagens Joke” og deltager nu i finalen til marts på Bremen Teater, hvor de kårer årets joke. Det synes jeg er lidt sjovt. :)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.