KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Møde med Paul Daniels, København 5. november 2013.

Den engelske tryllekunstner og entertainer Paul Daniels er en af de mest eksponerede tryllekunstnere i verden. Måske husker du ham fra hans tv-shows i 80erne, der blev vist i hele verden. Hans stil er unik med sjove og hurtige kommentarer og en legende tilgang til tryllerierne.

Paul Daniels var også manden bag de magiske effekter i sceneversionen af Andrew Lloyd Webbers musical ”The Phantom Of The Opera”.

I øjeblikket er han på ”The First Final Tour”, der i løbet af efteråret fører ham rundt på 40 større teatre i England. I mandags oplevede jeg ham optræde med sit show til ”En Magisk Aften” i Teaterkælderen på Det Ny Teater i København.

Det var firmaet Pegani, der for 10. år i træk bød velkommen til en magisk aften med masser af hygge og kollegialt samvær og show. Aftenen startede med en fælles middag i de hyggelige lokaler og herefter en velkomst af arrangøren Steen Pegani, der samtidig præsenterede de nye magiske nyheder for publikum. Han overlod derefter scenen til tryllekunstneren Malin fra Sverige, der lavede en række flotte præsentationer akkompagneret af en pianist på et flygel. Meget stemningsfuldt og magisk.

Efter en lille times pause, hvor der var mulighed for at snakke med nogle af sine tryllekolleger, var der show med Paul Daniels. Dette var afgjort aftenens højdepunkt for mig. At se Paul Daniels trylle og underholde 200 mennesker med enkle midler var en utrolig lektion i showmanship. Han lavede bl.a. sin klassiske udgave af Cup and Ball-tricket, der i dag er på mange tryllekunstneres repertoire.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Paul Daniels havde naturligvis sin kone Debbie McGee
med på sit korte visit i København.

Tirsdag aften var Paul Daniels engageret af Dansk Artist Forbund til at give et seminar for en lille lukket gruppe af tryllekunstnere. I seminaret fortalte Paul om sin karriere, gav eksempler på nogle af sine tricks og kom med flere ideer til hvordan man kan forbedre og udvikle sit trylleri og sin optræden.

Et af guldkornene lød således: – Er du meget nervøs før din optræden er det sikkert fordi du er så indbildsk at tro, at din optræden betyder mere end den egentlig gør. Selvom du fejler i et trick, går verden ikke under af den grund. I morgen vil Obama stadig være præsident og resten af verden vil fortsætte som om intet var hændt. Naturlig nervøsitet, der fremkalder adrenalin er godt, men vær ikke nervøs fordi du tror, at du og din optræden er det vigtigste i verden.

Denne udtalelse er et meget typisk udtryk for Paul Daniels filosofi om, at det først og fremmest gælder om at have det sjovt med det trylleri, du laver. Hvad er ellers formålet med at lave det?

En meget spændende aften, hvor 3 timer fløj af sted i selskab med den nu 75-årige og still-going-strong entertainer, der gavmildt delte ud af sine erfaringer og visdom. :)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.