Collage01

Nu kommer foråret snart og dermed også årets første konfirmationer.

Konfirmationen er den kirkelige ceremoni, hvor dåben bekræftes og markerer overgangen til det ”voksne” liv, hvor man selv står inde for sin tro.  Konfirmationen fejres som regel med en familiefest, hvor konfirmanden er festens naturlige midtpunkt.

Festen byder på god mad og underholdning i form af sange, taler m.v. At synge lejlighedssange er et sjovt og typisk dansk fænomen. Således har jeg hørt om udlændinge, der deltog i en dansk familiefest og blev meget forundrede, da der pludselig blev delt ”tryksager” rundt!

Der er tradition for, at forældrene har lavet en sang, der handler om konfirmandens liv, egenskaber og interesser. Desuden holder faderen eller moderen til konfirmanden en tale og byder ham eller hende velkommen i de voksnes rækker. Herudover er der taler, sange og sjove indslag fra øvrige familiemedlemmer og venner.

Konfirmanden selv har naturligvis også skrevet eller købt en færdig takkesang til sine forældre og holder også gerne en lille tale, hvor der bliver sagt tak til forældrene generelt og særligt tak for festen.

Ved flere lejligheder har jeg haft fornøjelsen af at være et overraskende indslag til en konfirmation. Nogle gange er det forældrene, der har engageret mig, og andre gange er det andre familiemedlemmer, der vil give konfirmanden og selskabet en særlig oplevelse. Så kommer jeg efter hovedretten og forældrenes tale og underholder med en halv times trylleoptræden.

Det er virkeligt et privilegium at være inviteret med til denne store dag på samme vis som til bryllupper og private fødselsdage. Desuden betragter jeg det som en ære at få lov til at være med til fejringen af en privat livsbegivenhed.

scan0022
En glad konfirmand, der glæder
sig til sit fortryllende voksne liv.

At optræde til en konfirmation kræver en særlig situations-fornemmelse. Konfirmationen er den første større familiefest, hvor det unge menneske er hovedperson og bliver hyldet af hele familien. At der så ovenikøbet kommer en fremmed person og optræder ved denne private begivenhed må siges at være en lidt uvant situation for konfirmanden.

Så det kræver fingerspidsfornem-melse for konfirmanden og for, hvad han eller hun vil være med til i forbindelse med ens optræden.

Trylleri er heldigvis virkelig velegnet som underholdning for alle aldersgrupper, så ud over konfirmanden bliver alle gæsterne til konfirmationen inddraget i underholdningen, hvilket fjerner ”presset” lidt på konfirmanden, der i stedet ser sine gæster more sig og lege med. Konfirmanden medvirker så i det sidste nummer, så fokus ender på konfirmanden og festen kan fortsætte på bedste vis efter det magiske indslag.

Intet kan måle sig med en overraskende levende kunstnerisk optræden til ens private fest og det er min erfaring, at det virkelig er noget, konfirmanden og gæsterne værdsætter og husker. Så lang tid efter at den gode mad er glemt, står underholdningen af en rigtig tryllekunstner til konfirmationen lysende klart i deres erindring!

Med ønsket om en god konfirmation til alle kommende konfirmander og deres familie! :)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.