Til sommer præsenterer jeg i samarbejde med Odense Kommune, By- og Kultur-forvaltningen, en række gadeforestillinger i Odense i forbindelse med byens festivaller, sommerunderholdning, broåbning m.v.

Derfor er jeg i øjeblikket i fuld gang med at skabe en ny gadeforestilling – et nyt særligt kostume, et nyt særligt tryllebord, nye særlige rekvisitter samt arbejde med instruktører inden for trylleri og skuespil.

Lige så meget som jeg elsker at lave tryllerier i flotte rammer som f.eks. på First Hotel Grand, lige så meget elsker jeg at møde publikum på gaden og overraske dem med en magisk og morsom oplevelse. Det føles på mange måder som en tilbagevenden til den originale magiske kunstform.

109069-004-0196351B
En gadetryller i Paris i 1800-tallet.

Tryllekunst blev i mange år udført af kunstnere på gaden og på markedspladser. Franskmanden Jean Eugène Robert-Houdin (1805-1871), kaldt den moderne magis fader, var den første til at etablere et trylleteater, hvor han inviterede publikum indenfor for at overvære magien.

Jean Eugène Robert-Houdin (1805-1871) var samtidig med H.C. Andersen.
Robert-Houdin levede 1805-1871 og var således samtidig med H.C. Andersen.

Dette ud fra tanken, at en trylleforestilling bliver bedst præsenteret i et teater, hvor publikums opmærksomhed let kan styres helt uden distraktioner fra omverdenen.

Robert-Houdin åbnede sit trylleteater i Paris d. 3. juli 1845.

Inden for de sidste 10-20 år er magien vendt tilbage til gaden, hvilket bl.a. har kunnet ses i mange internationale tv-programmer.

Tanken er at tryllekunstneren kommer publikum i møde uden at de skal ulejlige sig med at købe en billet til et trylleshow. For nogle mennesker er det heller ikke oplagt at søge magien, hvis det foregår på et teater eller en anden eksklusiv lokalitet.

På mange måder er det en større udfordring at fortrylle publikum på gaden, da de altid kan vælge at forlade underholdningen. Så det stiller store krav til kunstneren og hans evner til at kunne styre og fastholde publikums opmærksomhed og interesse.

Samtidig stiller det krav til tryllekunstnerens udstyr (bord, rekvisitter m.v.), da det let skal kunne bæres rundt af kunstneren, så han nemt kan flytte sin forestilling derhen, hvor publikum findes.

Endelig stiller det krav til kunstnerens kostume, der helst skal virke lidt eksotisk og anderledes for at skabe øget opmærksomhed. Uden at gå i detaljer skal kostumet også opfylde visse krav i forbindelse med udførelsen af særlige gadetryllerier, da der ikke er mulighed for at gå ud af scenen og forberede sig til næste nummer.

Glæder mig meget til en magisk sommer med mange magiske møder med publikum. :)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.