GLIMT FRA SCRAPBOGEN!

På min 24 års fødselsdag dirigerede jeg Odense Symfoniorkester!

Ugeavisen i Odense var med til at opfyldte min drøm om at dirigere et stort orkester, da de lavede en aftale med Odense Symfoniorkester om, at jeg måtte kigge forbi til en orkesterprøve.

Til prøven fik jeg lov til at dirigere Beethovens 5. symfoni ”Skæbnesymfonien” og ”Radetzky March” af Johann Strauss Sr.

Billede1

Naturligvis var det for det meste blot en sjov happening, da en dirigents arbejde består i at indstudere værket med musikerne og herefter dirigere dem til opførelsen. Så naturligvis kan man ikke bare komme og dirigere uden dette forarbejde.

“Skæbnesymfoniens” klassiske start begynder med en optakt, så det er vigtigt at slå takten an for at angive tempo og indsats. Dette havde jeg selvfølgelig øvet mig på hjemmefra, men musikerne lod som om at det var svært at følge mine anvisninger og spillede bevidst forkert for spøgens skyld.

”Radetzky March” havde de spillet hundredvis af gange før, så den kunne de sagtens spille uden en dirigent og med bind for øjnene. Det var dog en sjov oplevelse at stå på dirigentpodiet og sætte orkesteret i gang og lade som om, at det var mig, der dirigerede. :)

Besøg Odense Symfoniorkester.

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.