Den tjekkiske forfatter Milan Kundera lader i romanen ”Tilværelsens ulidelige lethed” sin hovedperson Tereza være misundelig på folk, der sidder og læser bøger. Hun føler, at de er med i et slags hemmeligt fællesskab og har del i en hemmelig verden, som hun står udenfor. Og ja, litteraturen er næsten som en hemmelig verden – en magisk verden, hvor alt er muligt.

Bøger er fantastiske – både fag- og skønlitterære bøger. De skønlitterære giver dig mulighed for at opleve alt – tænk bare på ”En verdensomsejling under havet” eller ”Skatteøen”. Som barn var jeg vild med ”Alfred Hitchcock og de tre detektiver”. Når jeg læste de bøger, så var jeg en del af det eventyr, som Jupiter, Pete og Bob oplevede. Et eventyr, der var lidt mere spændende end dagligdagen som skoleelev i 6. klasse.

Og de faglitterære bøger giver dig muligheden for at lære noget om næsten alt. Naturligvis læste jeg alle de tryllebøger, jeg kunne finde på skolebiblioteket og på kommunens hovedbibliotek. På hovedbiblioteket fandt jeg ud af, at man kunne bestille bøger hjem fra andre biblioteker i landet, så det gjorde jeg selvfølgelig. Jeg kan huske, at jeg en dag ville bestille nogle tryllebøger hjem, som jeg havde haft hjemme før, men som jeg gerne ville læse og studere igen. Bibliotekaren kiggede på min bogliste og så på mig, hvorpå han sagde: ”Jamen Henrik, de bøger har du jo lånt før!”. Så da lærte jeg, at det åbenbart kun tager 30 dage at mestre magien – eller den tid, man må låne en bog fra biblioteket.

På baggrund af den oplevelse vidste jeg, at jeg en gang ville have mit eget magiske bibliotek med tryllebøger, der var mine helt egne og som ville være til min rådighed hele tiden. Det mest fantastiske har været at købe alle de bøger, jeg læste som dreng og som udgjorde fundamentet i min uddannelse som tryllekunstner – de er nu min ejendom. Det er endda lykkedes mig at finde den allerførste tryllebog, jeg læste, i en antikvarboghandel.

Hver eneste gang jeg har været tryllekonsulent for et teater, har jeg desuden brugt en del af konsulent-honoraret på at købe tryllebøger. For mig er det vigtigt hele tiden at supplere min viden om trylleri ved at læse ældre ”grundbøger”, ved at læse biografier og portrætter af tryllekunstnere og ved at læse nyere magisk faglitteratur. Denne investering i magisk viden er en af grundpillerne i ens fortsatte udvikling som tryllekunstner.

En udvikling, der ikke sker på blot 30 dage.

:)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.