Begrebet “at underholde” kan beskrives som at holde hånden under publikum. Underholderen spænder så at sige et sikkerhedsnet ud under publikum og får folk til at føle sig godt tilpas og trygge i hans selskab og får dem til at føle, at tiden bliver fordrevet på bedste vis.

På samme vis kan begrebet ”at undervise” beskrives som at lære en elev, hvordan man udfører en handling ved samtidig at vise handlingen for eleven.

Da jeg under min uddannelse til lærer skrev pædagogisk speciale omkring ”Den musiske skole”, opfandt jeg en ny betydning af begrebet. Et ”under” er et gammelt dansk ord for et mirakel eller noget uforklarligt. Hvis man viser et under, viser man noget uforklarligt. Så en ”UNDERviser” kan beskrives som en person, der viser verdens mirakler frem for eleverne.

Det lyder næsten som en tryllekunstner, ikke?!

Personligt elsker jeg hele tiden at lære noget nyt og at se andre lære noget nyt. Det var denne glæde, der gjorde, at jeg valgte at uddanne mig til lærer. I dag forsøger jeg at formidle denne glæde til deltagerne på Trylleakademiets trylleworkshops.

Når jeg ser andre opleve glæden ved at lære at trylle og at mestre et tryllenummer, så genoplever jeg på en måde den begejstring, som jeg selv følte, da jeg begyndte at trylle. Og uanset hvor mange år, man har tryllet, handler det om at holde fast i denne oprindelige glæde og begejstring.

Malte01
Begejstringen er til at få øje på! Udklip fra Fyens Stiftstidende tirsdag d. 15. april 2014.

Trylleri handler ikke blot om at få en knude på et reb til at forsvinde eller at få en papirkugle til at gennemtrænge et bæger. Det handler om begejstringen over, hvad der kan lade sig gøre, selvom folk siger, at det er umuligt. Og det handler om at formidle den oplevelse til andre, så de også bliver begejstrede.

Mødet med eleverne/publikum er det mest magiske af det at være underviser/ tryllekunstner og i virkeligheden det, det hele handler om.

:)

  • Oplev showet ”MAGIENS MESTER – en ”svindlers” bekendelser” søndag d. 27. april 2014 kl. 15.00 på Kværndrup Kro, Bøjdenvej 1, 5772 Kværndrup.
  • Varighed 90 minutter + pause.
  • Entré kr. 100,-. Bemærk! Kun 30 pladser. Aldersgrænse 10 år.
  • Pladsreservation direkte hos mig på telefon 30 63 52 51 eller pr. mail:henrik@henrikchristensen.com

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.