Nogle mennesker siger, at de er meget glemsomme. Sandheden er dog i de fleste tilfælde, at de ikke er gode til at huske – og man kan ikke glemme noget, man ikke har husket!

At huske er en aktiv proces og der er meget, man kan gøre for at blive bedre til det. Siden jeg var barn har jeg interesseret mig for mnemoteknik, som er betegnelsen for husketeknik.

Mnemoteknik er kendt siden antikkens Grækenland, hvor den blev brugt til at huske lange taler ved brug af “locus-metoden”. Den metode går ud på at danne mentale billeder af talens afsnit og forbinde dem med en kendt række af steder som f.eks. rummene i éns hus.

Inden for mnemoteknikken findes der lignende geniale metoder til at huske tal, navne, ting, tekst m.v. Teknikker, der er nyttige for alle, men i særdeleshed nyttige for os tryllekunstnere  – bl.a. er det ved hjælp af mnemoteknik muligt at huske rækkefølgen på et blandet spil kort efter at have set kortspillet igennem en enkelt gang.

16
Rubik’s Cube blev opfundet af den ungarske billedhugger og arkitektur-professor Ernő Rubik i 1974. Terningen har ikke mindre end 43.252.003.274.489.856.000 mulige kombinationer. Foto: Steen Jansdal.

Til mit close-up show på Kulturmaskinen i Odense fortalte jeg om min fascination af mnemoteknik og demonstrerede også forskellige husketeknikker.

Publikum lærte bl.a. at kunne sige alfabetet bagfra ved hjælp af en lille ”huskehistorie”, og kunne således forlade showet med en evne, de ikke vidste, de havde.

Det var ret sjovt at vise publikum, hvor nemt det i virkeligheden er at huske, hvis blot man kender de rette teknikker.

Som afslutning på showet viste jeg publikum den ultimative huskekunst. I løbet af showet havde en Rubic’s Cube (Professorterning) cirkuleret blandt publikum, der fik lov til at blande farverne, som de havde lyst.

Sidst i showet fik jeg terningen igen, kiggede på den og huskede, hvordan farverne var fordelt, og løste den så med bind for øjnene!

Via TrylleAkademiet tilbyder jeg i dag kurser i mnemoteknik for alle interesserede. :)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.