at-klappe-med-een-haand_133270En af mine sjoveste oplevelser har været at medvirke i Gert Fredholms film ”At Klappe Med een Hånd” i rollen som tryllende og syngende cirkus-direktør.

Filmen, der blev produceret af filmselskabet Zentropa, er en ”feel-good-movie”, der handler om en ældre rigmand, der efter sin kones begravelse får at vide, at han muligvis har en ukendt arving i form af en voksen datter i Jylland.

Hende sætter han sig så for at opsøge og han hyrer bedemanden, der stod for hans kones begravelse, til at være chauffør for ham på turen. I filmen følger vi så dette umage par på deres rejse.

Rigmanden spilles af Jens Okking og bedemanden spilles af Peter Gantzler. Bedemanden er en stille og genert fyr, der kan et par tricks, som han imponerer rigmandens formodede datter med. Datteren spilles af Susanne Juhasz.

På et tidspunkt i filmen har rigmanden og bedemanden inviteret datteren + hendes datter med i cirkus under påskud af, at rigmanden har fødselsdag. Under cirkusforestillingen tryller cirkusdirektøren barnets slikkepind væk og fremtryller i stedet en kæmpe slikkepind til hende og siger: ”Nå, du er rigtig kommet i cirkus med morfar!”. Hun fortæller så, at han har fødselsdag. Det får cirkusdirektøren til at bede alle publikummere om at synge med på ”Kære lille morfar” til ære for rigmanden, hvilket bringer ham i en lidt pinlig og akavet situation.

012
“Kære lille morfar, kære lille morfar, tillykke med din fødselsdag!”.

Da Zentropa skulle finde en tryllekunstner til filmen, ringede de til Dansk Artist Forbund og forklarede, at de skulle bruge en tryllekunstner, som også skulle kunne sætte en sang i gang. På Artistforbundet vidste de, at jeg spillede klaver, og så tænkte de, at jeg nok også kunne klare det med sangen.

Så jeg mødtes med forfatteren og instruktøren Gert Fredholm og en filmfotograf, hvor de redegjorde for cirkusscenen og bad om mit input. De foreslog, at jeg tryllede pigens slikkepind væk for at etablere kontakt til hende. Det mente jeg blot ville gøre barnet ked af det, så mit forslag var, at jeg bagefter tryllede en større slikkepind frem til hende.

I cirkusscenen skulle bedemanden vise, at han også kunne nogle tricks. Så jeg viste dem et par småtricks, og vi blev enige om, at jeg på optagelsesdagen lærte Peter Gantzler at få en cigaret til at forsvinde og komme til syne igen.

Efter mødet var rollen min og et stykke tid efter mødte jeg op til optagelserne i Filmbyen i Avedøre. Her havde de opstillet et cirkustelt komplet med cirkusorkester og publikummere alene til denne scene, som i filmen blot varer ca. 2 minutter. Optagelserne tog det meste af en dag, og det var en virkelig sjov og spændende oplevelse at få lov til at medvirke i en professionel filmproduktion med dygtige filmfolk og anerkendte skuespillere.

Filmen havde premiere i 2001 og naturligvis var jeg med til gallapremieren i Cinemaxx på Fisketorvet, hvor den blev vist på Danmarks største filmlærred.

Filmen blev både en publikums- og anmeldersucces. Den solgte 201.381 biografbilletter og Jens Okking og Susanne Juhasz høstede hver en Bodil-pris for deres præstationer. :)

Læs mere om filmen “At Klappe Med een Hånd”.

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.