Kenny Quinn & Joan´05
Det flotte lommetyvepar Kenny Quinn & Joan.

Kenny Quinn er en dansk showlommetyv, der sammen med sin partner Joan optræder rundt omkring i hele verden i cirkus, på natklubber, i varietéshows m.v.

Som dreng kom Kenny, eller Kim som han rigtigt hedder, i lære hos den svenske mester-tyv Gentleman Jack (med det borgerlige navn Tommy Iversen), og takket været de lærte færdigheder har han sammen med Joan skabt sig en flot karriere som lommetyv.

Det var også Gentleman Jack, der fandt på artistnavnet Kenny Quinn.

I Sydeuropa – Frankrig, Italien m.fl. er der mange kvinder med fornavnet Kim, så i de første år af karrieren troede mange, at han var en kvinde, når de så navnet på papiret.

Derfor valgte han sammen med Tommy fornavnet Kenny, da det også har forbogstavet K og en mere international klang.

Derefter ledte de sammen efter et anderledes og internationalt efternavn, der var nemt at udtale i alle lande. Tommy havde haft en agent i England, der hed Jimmy Quinn, tilbage i 1950erne og syntes, at Quinn var et godt og kort navn, som folk ville kunne huske.

Så på den måde blev Kims artistnavn Kenny Quinn.

I dag har Kim fra officiel side fuld ret til at bruge både navnet Kim og navnet Kenny Quinn. I både hans pas og kørekort står der Kim Kenny Quinn, hvilket har gjort det meget lettere for ham.at lave kontrakter og booke flybilletter m.v.

Kim og jeg er i løbende kontakt, da vi begge deler en passion for trylleri og for reklame og marketing. Så Kim er også flink til at sende mig showprogrammer fra de shows, han medvirker i, samt eksempler på hans nyeste reklamepåhit.

I lang tid talte Kim om, at han gerne ville fortælle historien om Gentleman Jack som en cadeau til sin læremester. Han fik samlet en masse facts og fik skrevet en del historier ned, og jeg havde så fornøjelsen at redigere beretningen om mestertyven Gentleman Jack, der nærmest ved et tilfælde blev lommetyv.

Kenny
I 2006 var Kenny Quinn gæstesolist i mit show “it’s magic! Vegas må vente …” på Brandts Klædefabrik. Det er altid en ren fornøjelse at se ham stjæle fra sine “ofre” uden at de bemærker noget.

Du kan læse den fantastiske historie om mestertyven Gentleman Jack og Majlis og deres utrolige karriere her: “Gentleman Jack & Majlis – The Fastest Hands In The World“.

Et uddrag af historien blev også bragt i det amerikanske tryllefagblad ”MAGIC MAGAZINE”, november 2013 under overskriften ”An Aristocrat Among Pickpockets”.

Udover denne flotte hyldest til sin læremester, har Joan og Kim også valgt den ultimative hyldest, nemlig at opkalde deres søn Jack efter mestertyven. :)

Besøg Kenny Quin & Joan.

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.