I Danmark findes der ingen steder, hvor man officielt kan uddanne sig til tryllekunstner. Derfor må man selv søge relevante uddannelser og undervisning, der kan hjælpe en på vej til at blive en bedre tryllekunstner og performer. De fleste tryllekunstnere søger til udlandet for at dygtiggøre sig.

David Tholander

DavidTDavid Tholander er en ung, talentfuld, dansk tryllekunstner på 27 år, der har valgt at tage en teateruddannelse i Paris, Frankrig. I 2 år har han studeret kropsligt teater på Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoq.

Besøg Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoq.

David ved, at man som artist aldrig bliver færdiguddannet, så efter sin hjemkomst er han fortsat med at uddanne sig.

David Tholander gav et udbytterigt seminar for sine kollegaer i Aarhus Magiske Club.
David Tholander gav et udbytterigt seminar for sine kollegaer i Aarhus Magiske Club. I seminaret fortalte han også om sin uddannelse i Paris og Stockholm og om hvordan det har påvirket hans trylleoptræden.

I efteråret 2014 gennemførte han det første svenske universitetskursus i trylleri i Stockholm, Sverige, oprettet under Dans- og Cirkushögskolan (University of Dance and Circus). Kurset er officielt anerkendt på universitetsniveau og man kan således optjene ECTS-point og kombinere det med en anden uddannelse.

Tirsdag d. 6. januar 2014 var David i Aarhus for at holde seminar i den lokale trylleklub.

Jeg satte ham stævne på en cafe før seminaret for at høre mere om hans uddannelse i Sverige.

Svensk trylleskole

David fortæller: – Kurset var iværksat og blev gennemført af de to svenske tryllekunstnere Tom Stone og Johan Ståhl og varede 6 uger. Hver anden uge foregik på Dans- og Cirkushögskolan og hver anden uge blev tilbragt hjemme med projektarbejde. Kurset var gratis for EU-borgere, og der deltog i alt 16 studerende – 14 svenskere, 1 finne og 1 dansker.

– Tiden på skolen blev brugt på forelæsninger af tryllekunstnere og også af lærere fra Dans- og Cirkushögskolan om emner som misdirection, dramaturgiske principper m.v. Desuden var der Skype-forelæsninger ved udenlandske magiske kapaciteter som Jim Steinmeyer, Teller m.fl.

– Det praktiske arbejde bestod i øvelser i forbindelse med forelæsningerne og projektarbejde.

– Projektarbejdet foregik både solo og i grupper ud fra forskellige temaer som ”Bevægelse og stilhed”, ”Lyd og stilhed” og ”Mørke og lys”. Temaerne blev givet om mandagen, hvorefter der var brainstorm og arbejde i grupper resten af ugen. Om fredagen præsenterede vi ideerne for hinanden og gav feedback, hvorefter vi brugte den næste uge på at arbejde videre hjemme.

– For mig har det været meget motiverende at arbejde sammen med andre tryllekunstnere, der alle havde gode ideer at dele ud af. Desuden har jeg nu fået en række redskaber, som jeg kan bruge til at udvikle mit trylleri med i fremtiden og jeg har etableret gode kontakter til magiske samarbejdspartnere.

Besøg David Tholander.

Tak til David for at fortælle så generøst om det første universitetskursus i trylleri i Sverige! 🙂

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.