Jodyklovn01Arne Bjørk er uddannet skuespiller, men han har hele tiden vidst, at han ville være klovn.

Så efter skuespillerskolen opsøgte han cirkusdirektør Eli Benneweis på hans kontor og sagde til ham, at han gerne ville være poetisk klovn i cirkus Benneweis. Arne sad herefter på kontoret i 2-3 timer, alt imens direktøren ordnede sit kontorarbejde, snakkede i telefon m.v. og fik undervejs fortalt om sine ideer med sin klovnefigur. Han fik også fortalt, at han havde stort kørekort – noget, som er meget vigtigt i et cirkus.

Det endte med, at Eli Benneweis gav Arne jobbet som klovn i Cirkus Benneweis i deres 84. sæson i 1971. Senere turnerede han igen med Cirkus Benneweis i årene 1983-1987.

Foredrag

Mandag d. 19. januar 2015 holdt Arne Bjørk foredrag i foreningen ”Danske Cirkusvenner” i Cirkus Flik Flaks lokaler i Odense.

Her fik vi ovennævnte historie om hans entré i cirkusverdenen. Arne fortalte også detaljeret om sin fascination af klovnefiguren og om hans opfattelse af, hvad en klovn er. Undervejs fik vi et par gode historier om flere af de store klovnepersonligheder, han har mødt og arbejdet sammen med.

ArneBjørkbog

Vi så også flere videoklip med hans entréer fra Cirkus Benneweis og masser af fotos fra hans forestillinger.

Et meget spændende og personligt foredrag og et sjældent møde med manden bag klovnemasken.

Kunne du tænke dig at høre Arnes historie, har han skrevet en bog om sine oplevelser i cirkus og om hans søgen efter at finde sin klovnefigur. Bogen kan købes via Arnes hjemmeside.

Besøg “Det Mindste Cirkus”.

Oplev klovnen Jody

I dag optræder Arne Bjørk som klovnen Jody sammen med sin kone Vibeke i ”Det mindste Cirkus”. Du kan bl.a. opleve deres forestilling på museet Møntergården i Odense, på gården Selleberg i Marslev samt på Egeskov Slot på Sydfyn.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=An2FC6-g2s4&w=560&h=315]

I forestillingen optræder Jody med flere tryllenumre og det var det, der i sin tid skabte min kontakt til Arne. Senere har jeg naturligvis set mange af Jodys forestillinger og i december 2013 havde jeg fornøjelsen at dele scene med ham i Spejlteltet på H.C. Andersen Julemarkedet i Odense.

🙂

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.