For andet år i træk præsenterede jeg i år i samarbejde med Odense Kommunes By- og Kulturudvalg en ny gadetrylleforestilling med tryllerier som i gamle dage. Forestillingen bød på morsomme tryllerier udført udelukkende med rekvisitter, som man brugte før i tiden, tilsat en masse sjov og situationskomik.

Forestillingen blev i år opført 4 tirsdage til ”Sommer i Farvergården” – et flot arrangement på Brandts Klædefabrik særligt henvendt til børnefamilier. Et helt gårdområde var i 4 uger omdannet til et sommer-/strandunivers med masser af sjove aktiviteter og professionel underholdning for børnene hver dag.

Farvergården2015Collage02

I sidste uge og i denne uge opførte jeg forestillingen tirsdag og torsdag på museet Møntergården, Odense.

Ugeavisen Odense 22072015

Danske markedstryllekunstnere

Labri
Professor Labri til Skt. Knuds Marked i Odense omkring 1930.

Som tryllekunstner har jeg naturligvis studeret magiens historie og i forbindelse med gadetrylleprojektet kiggede jeg nærmere på de to mest kendte danske gade-/markedstryllekunstnere, hvoraf en er fra Fyn.

For over 100 år siden var det professor Labri, der rejste rundt på markeder og forbløffede publikum.

Han blev født i Nyborg i 1863 og hans borgerlige navn var Johannes Marius Dines Petersen.

Labri døde i 1935 og ligger begravet på Assistenskirkegården, Odense, hvor hans gravsten, der er betalt af danske markedsrejsende, nu er fredet.

Professor_Tribini
Professor Tribini.

 

 

 

 

Senere var det Professor Tribini (Christian Jørgen Nielsen, 1915-1973), der rejste rundt i landet og fortryllede publikum. Han blev senere fast inventar på Dyrehavsbakken

De to professorer havde en fantastisk tilgang til deres publikum, deres tale var fuld af sproglige finesser (”Oplev frikadellens flugt over plankeværket”, ”Se ske lettet af en pige” etc.) og de havde magien i deres hule hånd.

IMG_0240

Når jeg opfører min forestilling i de perfekte historiske rammer på Møntergården, er jeg stolt over at være viderefører af en lang tradition af dygtige markedstryllekunstnere.

At være med til at gøre historien levende på magisk vis er en vidunderlig følelse og en dejlig gave at give publikum. :)

Showkatalog2014Er du også på udkig efter et overraskende, morsomt og magisk indslag til familie-festen, personalefesten eller julefrokosten?

Så bør du have mit nye showkatalog. Kataloget fortæller om de mange magiske muligheder, du som arrangør kan gøre brug af, hvis du vil fortrylle et kræsent publikum.

Du får programmet gratis tilsendt ved at ringe på 30 63 52 51 eller sende en mail til henrik@henrikchristensen.com. Du kan også bestille det via henrikchristensen.com

Vil du også lære at trylle? Besøg Trylleakademiet.